Carel Kraayenhof

Carel Kraayenhof is hét tangofenomeen van Nederland sinds het huwelijk van de huidige koning en koningin Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima in 2002. Tijdens een prachtige vertolking van ‘Adiós Nonino’ van Astor Piazzolla zagen meer dan 55 miljoen mensen wereldwijd de ‘traan van Maxima’. De CD ‘Street Tango’ werd in 2003 met de prestigieuze publieks-Edison onderscheiden. Het parlement van Argentinië reikte aan Carel in 2005, uit handen van dé tangodichter Horacio Ferrer, de hoogste culturele onderscheiding uit en in 2012 werd Carel benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Het land Argentinië heeft Carel de naam ‘tangueros’ gegeven en hem hiervoor onderscheiden, zijn Sexteto Canyengue behoort inmiddels tot de tango wereldtop. De beste leermeesters uit Argentinië gunden de leergierige en zeer talentvolle Carel de mystiek van de tango en de bandonéon. In zijn muziek is dan ook de warme band met grootheden als Piazolla, Pugliese, Alvarez, Beytelmann hoorbaar en voelbaar.

kte_980Het Carel Kraayenhof Ensemble is een begrip op de nationale en internationale podia en vindt de juiste combinatie van intense lyriek, stuwende ritmes en harmonieus samenspel. Drama, overtuiging, energie en vreugde kenmerken de concerten van dit hechte ensemble. Hier staan musici die muziek maken als noodzaak ervaren en het publiek wordt daar op een aansprekende manier bij  betrokken.