La Stampa

La Stampa: Gegarandeerd Gezellig!

La Stampa verstaat de kunst van het feestvieren als geen ander. Het beste bewijs daarvoor is het onverminderde succes van de band. Vanaf het begin in 1991 heeft deze Volendamse feestband een sterke live reputatie. Ze bieden bezoekers keer op keer een topavond.

De formatie maakt een goede start onder de naam Stampvast. Met de single ‘Mooi Volendam’ en het gelijknamige album bouwen ze in 1992 landelijke bekendheid op. De daaropvolgende singles ‘Alle Koeie Ooi’, ‘Straatmuzikant’ en ‘Over 100 Jaar’ versterken haar reputatie als dLa Stampa - strooikaart webversieé feestband van Noord-Holland. Stampvast wordt gevraagd als headliner op vrijwel elke kermis in de provincie en de bruiloft agenda stroomt vol.

In 1999 verandert de band, na een personeelswisseling de naam Stampvast in La Stampa. Onder die naam nemen ze de single ‘Maxima’ op. Er volgen verscheidene tv optredens, waaronder in Barend & Van Dorp en Life & Cooking van Carlo en Irene. Ook is La Stampa vaste gast in de live-ontbijtshow van Rob Stenders. Daar moeten de bandleden de single met de hoge noten steevast om 6 uur ‘s ochtends uit de kelen persen!

Al die tijd blijft La Stampa een van de meest succesvolle feestbands uit Noord-Holland. Ze onderstrepen die status nog eens met het succes van de single ‘Come Back My Love’ in 2005. In 2008 brengt de feestband de single ‘Breakaway’ uit met daarop nieuwe versies van Breakaway, Locomotion en Heaven. Er staat ook een eigen versie op van dé kermishit van 2008: In Je Blote Kont. In 2014 werd de kermist ‘Zet het bier maar vast koud’ gelanceerd, gezongen door gitarist/zanger Guido.

In 2016 komen verschillende muziekvideo’s eraan, met een glanzende hoofdrol voor zangeres Wies Blokker, die momenteel La Stampa aanvoert. Uit de tijd van Stampvast resteert alleen toetsenman/zanger Jaap Tol, die nog lang niet van plan is om van zijn werk weer zijn hobby te maken. Op drums vinden we ritmevirtuoos Jorrit Lengers en de gitaar is in goede handen bij Guido Schaake.

La Stampa speelt intussen lekker verder. Vroeg of laat komt u ze vanzelf tegen op een kermis, bruiloft of ander feest. La Stampa speelt de zaal plat!

Stampvast Produktiesfotoheader
De Hemmes 24
1132 EJ Volendam