Het Nederlands Dansorkest

NDO

Het Nederlands Dansorkest uit Hilversum verzorgt al jaren optredens in het hele land en soms daarbuiten, waarbij dansmuziek een prominente plaats inneemt. Maar af en toe spelen wij een nummer, veelal rustig, dat zich bij uitstek leent om alleen maar naar te luisteren. Dan hoeft geen enkele vermoeide danser een excuus te zoeken om even uit te rusten en van een consumptie te genieten.

riet en koper

De orkestleden hebben gezamenlijk enkele eeuwen ervaring maar zijn toch bij de tijd gebleven, wat terug te vinden is in het met jeugdig elan uitgevoerde repertoire. Naast een gevarieerde muziekkeuze met o.a. slowfox, Weense wals, chachacha, tango, Engelse wals en quick step spelen wij bijvoorbeeld ook de bossa nova en nummers die uit de popmuziek zijn overgewaaid. De bewerkingen zijn steeds voor big band, vaak met zang, waaruit de geoefende luisteraar vast wel een aantal klassiekers zal herkennen. De vijf saxofonisten op de voorste rij worden geruggensteund door zingende trombones en klaterende trompetten. Samen en afwisselend leveren zij een bont palet aan klankkleuren dat regelmatig door solisten verrassend wordt opgeëist.

dansritme

Ook de ritmesectie van onze 20-koppige formatie weet van toeten en blazen en vormt de stuwende basis van onze muziek. Zij leveren een betrouwbaar tempo voor orkest en dansers. Maar meer dan alleen maar de maat aangeven, vormen zij met hun harmonieën en improvisaties een muzikale verrijking van de weelderige klanken van de blazersgroep.

Als u van muziek houdt en van dansen, beleeft u met ons dubbel plezier.