Time Bandits

Met zijn groep “TIME BANDITS” veroverde Alides Hidding in de tachtiger jaren al een plaats in de popwereld. Deze Nederlandse band liet nationaal en internationaal van zich horen. In 1980 scoorde Alides zijn eerste hit, met de solosingle “Hollywood Seven”. In 1981 scoorden de Time Bandits een grote danshit met “Live it Up”, dat zelfs op de eerste plaats van de Amerikaanse Dance Charts terechtkwam.

Kenmerkend aan de Ttime bdanits3ime Bandits is het professionele geluid van funk, disco, soul en rock en de onmiskenbare stem- en gitaargeluid van Alides Hidding. In 1983 bereikt het nummer “I’m Specialized In You” de tweede plaats in de top 40. Het was een monsterhit met meer dan 90.000 verkochte exemplaren in Nederland en 450.000 in Frankrijk. Ook de daarop volgende single “Listen To The Man With The Golden Voice” haalt de top 10.

In oktober 1983 haalt de single “I’m Only Shooting Love” de top 10. Ook internationaal breekt deze band door. De single doet het goed in Frankrijk, Amerika en Australie. De Time Bandits vertrekken op tournee naar Australie en Nieuw-Zeeland, want ook daar beland de single bovenaan de hitlijsten.

 

In oktober 1985 wordt de single “Dancing On A String” een hit. En in 1986 wordt de door Alides Hidding en Dan Hartman geschreven single “I Won’t Steal Away” een hit. In de loop van dit jaar gaat de band regelmatig op tournee naar andere Europese ltimbandits-toenanden, waaronder Frankrijk en Portugal.

In 2012 zijn bandleider Alides Hidding en toetsenist Åke Danielson gaan schrijven aan het nieuwe album “Out of the blue” (iTunes verkrijgbaar) dat op 6 oktober 2012 uit kwam bij de CD-Presentatie in Paradiso, Amsterdam. De eerste single van dit album “Foolish heart” kwam twee weken eerder al uit, toen deze op Radio 2 gepresenteerd werd.

in 2013/2014 volgden diverse radio optredens en als hoogtepunt Nostalgie Beach Festival in België waar de Time Bandits op het podium staan met andere iconen op het podium staan zoals Kim Wilde, 10cc en Level42!

 

 

Huidige samenstelling:

Time Bandits

Alides Hidding – zang & gitaar
Åke Danielson – toetsen & zang
Gerold Olieberg – basgitaar
Olaf Noordanus – drums